Muziek

Grote Kunstexpositie, Cultuur en Gezelligheid op Kasteel “Groot Buggenum”


GRATHEM –Op zaterdag 29 juni van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 30 juni van 11.00 tot 17.00 uur opent Harmonie St. Agatha de poorten van Kasteel Groot Buggenum in Grathem voor de jaarlijks terugkerende activiteit. Het is een aantrekkelijk en gezellig weekend op een sprookjesachtige locatie waar men kan genieten van het werk van 16 kunstenaars, de bezichtiging van het kasteel met het indrukwekkende interieur en de live muziek op het terras.

Het weekend houdt in dat het volledig ingerichte kasteel met de enorme verzameling van waardevolle spullen en materialen uit heel Europa voor het publiek in het geheel te bezichtigen is.
Ook kunt u in dit weekend in de parkachtige tuin rond het kasteel, genieten van een mooie expositie van niet minder dan 16 kunstenaars. Zij zorgen voor een zeer gevarieerd aanbod van kunst op een hoog niveau. Er zijn zelfs een paar activiteiten waarbij je zelf de handen uit de mouwen kunt steken.
Door de gekozen opzet van exposeren wordt de rust die het kasteel uitstraalt volledig bewaard. De organisatie ziet deze open dagen dan ook als een gezinsactiviteit waarvan mensen kunnen genieten van de vele vormen van kunst, cultuur en gezelligheid.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Ruth Houkes: Glas
Maarten Vaessen: Ijzerkunst
Anne Louise Beenen: Beeldhouwen/Brons
Mia Glas: Beeldhouwen/Brons
Sibilla Schulz: Beeldhouwen/Brons
Engel Simons: Beeldhouwen
Jac Linssen: Keramiek/Brons
Huub Hermans: Keramiek
Jos Cremers: Keramiek
Helmie Skrabanja: Keramiek
Lei Hannen: Keramiek
Feli v. Schaik: Keramiek
Simons-Schoenmakers: Keramiek
Jacqueline v.d.. Most: Mozaiek
Jo Dieteren: RVS sculpturen
Sjaak Bidlot: Klei draaischijf

Al deze bezienswaardigheden maken een bezoek meer dan de moeite waard.
Op deze schitterende locatie is de gehele binnenplaats ingericht als een gezellig terras. Hier kan men in alle rust onder het genot van een drankje en een hapje pauzeren of nagenieten van de opgedane indrukken en op beide dagen luisteren naar livemuziek.
Op zaterdag wordt ter afsluiting om 17.00 uur een mooi concert gegeven door Harmonie St. Agatha samen met jeugdharmonie “Jong Tumult”.
Op zondag zal om 13.30 uur zangkoor Animato uit Horn optreden.
De entree bedraagt € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Kasteel Groot Buggenum is gelegen aan de Loorderstraat 3 in Grathem.
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties